Lonely Planet listasi maailman parhaat alueet – autiomaa sijoittui toiseksi

Matkailu · Stara.fi

Suosittu matkaopas ja verkkosivusto Lonely Planet on julkistanut vuoden 2013 maailman parhaimmat alueet. Ykköseksi sijoittui Välimeressä sijaitseva Korsikan saari. Toiselle sijalle nostettiin Israelissa sijaitseva Negevin autiomaa.

Muita kärkipäähän rankattuja alueita ovat muun muassa Mustang Nepalissa, Yukon Kanadassa, Meksikonlahden rannikko Yhdysvalloissa ja Palawan Filippiineillä. Listauksen laativat Lonely Planetin matkailuasiantuntijoiden ryhmä, kirjailijoita, toimittajia ja tähän tehtävään valittuja matkailijoita.

Lonely Planetin mukaan Negev on muuttunut “tyhjästä autiomaasta kehityksen kasvihuoneeksi”, jossa on ekokyliä, kylpylöitä ja jopa viinitiloja sekä viinitie. Opas muistuttaa, että Sde Bokerin ja Aravan kibbutseille matkustaa ekologeja ottamaan oppia aurinkoenergiasta ja veden käsittelystä.