Haisevatko jalkasi? Vodkasta ratkaisu ongelmaan

Lifestyle · Stara.fi

Suomalainen suhtautuminen alkoholiin on perinteisesti varsin intohimoinen, sillä maassamme kulutetaan alkoholijuomia merkittäviä määriä myös tänä iltana. Kaiken alkoholin ei kuitenkaan tarvitse mennä kurkusta alas, sillä sille on kehitetty paljon muitakin käyttötarkoituksia.

Eräs mielenkiintoinen alkoholin käyttötarkoitus on juoman ulkoinen käyttö jalkojen hoitoon. Pahanhajuiset jalat voivat nimittäin olla pahimmillaan nolo ongelma, mutta siihen on kehitetty myös monia erilaisia ratkaisuja. Eräässä ratkaisussa käytetään avuksi vodkaa.

ABC Health -julkaisun mukaan jalkojen hajuun auttaa nimittäin niiden hierominen vodkalla kostutetulla kankaalla. Juoman antiseptisesti vaikuttava alkoholi puhdistaa ihoa ja tappaa bakteereja. Samalla julkaisu kertoo, että ihmisen hajua voivat pahentaa tulisen ruon syöminen, stressi ja jopa sydänsurut.