Näyttääkö tulevaisuuden luottokortti tältä?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elektronisen kaupanteon yleistyessä myös perinteiset luottokortit ovat muutoksen kourissa. Nyt luottojätti MasterCard on tuomassa markkinoille korttia, joka muistuttaa teknologialtaan enemmän älypuhelinta tai tablettitietokonetta kuin perinteistä maksukorttia.

MasterCardin uusi Display-kortti sisältää LCD-näytön ja kosketusherkät näppäimet, mutta mahtuu silti normaalin kortin tavoin lompakkoon. Yhtiön lehdistötiedotteen mukaan kortti yhdistää tavallisen maksukortin ominaisuudet ja uudenaikaiseen turvatunnistejärjestelmän, joka helpottaisi kortilla maksua esimerkiksi verkkokaupoissa. Uusi kortti on jo käytössä Singaporessa.

Kuva: MasterCard

– Tulevaisuudessa korttiin voisi lisätä uusia ominaisuuksia ja se voisi näyttää reaaliajassa esimerkiksi käyttäjän tilin saldon, viimeaikaiset siirrot ja muuta interaktiivista tietoa, MasterCard kertoo.

MasterCard ei ole ainoa yhtiö, joka kehittelee älykortteja. Toinen luottojätti Visa ilmoitti aiemmin tänä vuonna kehittelevänsä vastaavanlaisin ominaisuuksin varustettua maksukorttia, mutta uuden sukupolven mallia ei ole vielä yleisesti saatavilla. Myös teknologiajätti Googlen kerrotaan kehittelevän omaa Google Wallet Card -maksukorttiaan.