Sankarikissasta tulossa elokuvatähti: ”Melkoinen seikkailu”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lontoolainen katusoittaja James Bowen tuskin osasi aavistaa vielä viisi ja puoli vuotta sitten, kuinka hänen elämänsä tulisi muuttumaan erään kodittoman kissan myötä. Tuolloin huumeriippuvuuden kanssa kamppaillut James löysi nälkiintyneen ja haavoittuneen Bob-kissan sosiaaliasuntolan rappukäytävästä.

Kun kissan omistajaa ei löytynyt, päätti mies köyhyydestään huolimatta huolehtia kissasta itse. Bobista ja Jamesista tuli erottamaton parivaljakko, ja Bob alkoi seurata miestä hänen lähtiessään ansaitsemaan tienestiä katusoittamisella.

Pian ihmiset alkoivat tuoda kissalle lahjoja, kuten ruokaa, leluja ja jopa vaatteita, ja parivaljakosta tuli tuttu näky Lontoon kaduilla. Nyt 33-vuotias James kiittää Bobia hänen elämänsä muuttamisesta parempaan suuntaan, sillä hän lopetti kissan ansiosta huumeiden käytön.

– Olen kaiken velkaa Bobille. Meillä on takanamme melkoinen seikkailu, James Bowen kertoo Daily Mail -lehdelle.

Sitemmin James on kirjoittanut hänen ja Bobin tarinasta A Street Cat Named Bob -kirjan, josta tuli heti bestseller. Kirjaa on myyty jo yli 250.000 kappaletta ja se on käännetty 18 eri kielelle. Lehden mukaan kaksikon tarina on nyt herättänyt myös elokuvatuottajien kiinnostuksen. James neuvottelee parhaillaan Hollywood-agentin kanssa kirjan sovittamisesta elokuvaksi.