Mielenosoittajan kakkaprotesti epäonnistui nolosti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittikuninkaallisten turvatoimet ovat olleet tunnetusti kautta aikojen erittäin tiukat, ja viime aikoina niitä on raporttien mukaan kiristetty kuningasperhettä koskevien mielenilmausten lisäännyttyä. Nyt prinssi Charles ja hänen puolisonsa, Cornwallin herttuatar Camilla, olivat vähällä saada päälleen haisevan protestin.

Prinssi Charles ja herttuatar Camilla olivat vierailulla Uuden-Seelannin Aucklandissa, jossa Castislav Bracanov -niminen monarkian vastustaja pidätettiin. Female First -lehden mukaan mies oli suunnitellut heittävänsä vedellä ”puuromaiseksi” jatkettua hevosen ulostetta kuninkaallisen parin päälle mielenosoituksena siitä, että Uuden-Seelannin kansalaisten verorahoja käytetään kuninkaallisten vierailuun.

Castislav joutui tuomioistuimen eteen tänä aamuna, ja hän vannoi syyttömyyttä rikokseen. Mies kuitenkin pysyi uhmakkaana ja kertoi, että tekisi haisevan protestinsa, mikäli hänelle tarjoutuisi siihen vielä mahdollisuus. Oikeus määräsi, että Castislavin täytyy pysytellä 500 jaardin eli noin 457 metrin päässä kuninkaallisista.

– Heillä on oikeus varastaa rahaa. Kuka maksaa kun he tulevat tänne? Me. Charles ei päässyt valtaan aivojensa vaan ruumiinsa avulla, ja se mitä ruumis tuottaa menee vessasta alas. Siksi aioin heittää häntä sillä, mitä vessasta löytyy, mies kertoi paikallisille ONE News -uutisille.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Castislav Bracanov suunnitteli osoittavansa mieltä monarkiaa vastaan erikoisilla tavoilla. Vuonna 1994 hän päätyi otsikoihin, kun hän suihkutti niin ikään tuolloin maassa vierailleen prinssi Charlesin päälle ilmanraikastinta ”päästäkseen eroon kuninkaallisten hajusta”. Hän on yrittänyt tehdä samaa myös kuningatar Elizabethin autolle.