Brittikuluttajat raivostuivat suomalaisherkusta: ”Pilaa joulun tunnelman”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuosittain lukemattomat Suomen Lapissa vierailevat turistit tyrmistyvät huomatessaan, että alueen perinteisiin herkkuihin lukeutuu myös poronliha. Erityisesti lapsiperheille tilanne on usein järkytys, kun he huomaavat Petteri Punakuonon päätyneen lautaselle.

Nyt samasta asiasta on syntynyt kohu Britanniassa, jossa Lidl on ottanut myyntiin poroa. Se tarjoaa asiakkailleen 350 grammaisia poropihvejä noin 10 euron kappalehintaan. Erityisesti lasten vanhemmat ovat suivaantuneet siitä, että tällaista tuotetta kaupataan kuluttajille ja vielä kaiken lisäksi joulun alla.

Kuva: Lidl.co.uk

Asiasta eilen uutisoineen Daily Mail -lehden mukaan vanhemmat pitävät poronlihan myyntiä joulutunnelman pilaajana. He pelkäävät lasten huomaavan tuotteet ja säikähtävän, että Petteri Punakuono onkin tapettu eikä enää pääse jouluna kuljettamaan Joulupukkia.

Lidl myy siperialaista poroa kertomalla sen olevan maukasta ja vähärasvaista sekä ihastuttavan luonnollisen makuista. Artikkelinsa yhteydessä lehti kertoo kuluttajille myös julkkiskokki Gordon Ramsayn pororeseptin.