Perheenäiti huijasi poikansa sairastavan syöpää – nosti 110 000 euron korvauksia

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Maailmalla on viime aikoina jäänyt ennätysmäisen paljon kiinni huijareita, jotka ovat valehtelemalla saaneet esimerkiksi työpaikaltaan korvauksia. Nyt erään britannialaisen perheenäidin uutisoidaan joutuneen oikeuden eteen petoksesta ja törkeästä huijauksesta.

Gloucestershiressä asuva perheenäiti nimittäin huijasi kolmen vuoden ajan, että hänen poikansa sairastaa syöpää. Nainen ajoi lapsensa kulmakarvat ja hiukset ja pakotti häntä käyttämään päähuivia. Lisäksi huijari pakotti poikansa istumaan pyörätuolissa, jotta he pääsivät aina jonojen ohitse ja saivat luvan invapysäköintiin.

Perheenäiti sai 85.000 puntaa, eli yli 110.000 euroa, avustusta lapsensa syöpähoitoihin. Naiselle annettiin myös Vauxhall Zafira -merkkinen tila-auto ”syöpäsairaan” lapsen kuljetukseen. Hän lähetti Työ- ja elinkeinoministeriöön ja poikansa kouluun väärennettyjä lääkäri-asiakirjoja, joissa hän väitti pojan sairastavan lymfoomaa.

Huijaus selvisi, kun kahdeksanvuotiaan pojan isä alkoi epäillä naisen toimia. Isä otti yhteyttä perheen omalääkäriin, minkä kautta uskomaton tapahtumasarja selvisi. Poliisit pidättivät naisen muun muassa lapseen kohdistuneesta julmuudesta syytettynä. Huijari tuomittiin vankilaan lähes neljäksi vuodeksi ja hän menetti lastensa huoltajuuden.

– Olet synnynnäinen valehtelija. Ajelit poikasi pään ja teit hänestä koulukiusatun syöpäuhrin. Halusit vain niin paljon rahaa valtiolta kuin mahdollista, tapauksen tuomari Jamie Tabor kertoi The Daily Mail -lehdelle.