Skypessä uskomaton tietoturvamoka – lukuisia tilejä kaapattu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurimpiin teknologiayhtiöihin lukeutuva Microsoft ilmoitti viikko sitten lopettavansa Messenger-palvelunsa ja yhdistävänsä sen Skypeen. Nyt Skype on saanut kilpeensä rajun kolhun, kun palvelusta on löytynyt vakava tietoturvaongelma.

Viime aikoina lukuisat Skype-käyttäjät ovat ilmoittaneet, että heidän käyttäjätilinsä on kaapattu. Reddit-sivustolla raportoitiin sittemmin, että toisten käyttäjien Skype-tilien kaappaaminen onnistui hyvin yksinkertaisesti ja ilman minkäänlaista erikoisosaamista. Nyt Skype on viimein myöntänyt ongelman ja kertonut korjaavansa asian. Asiasta kertoi Digitoday.

Toisen henkilön käyttäjätilin kaappaaminen onnistui käden käänteessä siten, että kaappaajan täytyi tietää ainoastaan kohdehenkilön Skypessä käyttämä sähköpostiosoite. Osoite voitiin lisätä uuteen tiliin palvelussa olleen virheen takia siten, että sille pyydettiin salasanan uusimista. Parhaillaan salasanojen uusiminen on palvelussa estetty.