Pankki lähetti karhukirjeen koiralle – ja kaiken lisäksi väärälle koiralle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Edes eläimet eivät pääse pakenemaan epävakaan talouden aikoina velkojaan, vaikka välillä maksukehotukset saattavatkin mennä väärälle lemmikille. Nyt brittiläinen pankki vaatii erästä koiraa maksamaan velkansa takaisin.

Englannin Leicestershireen hiljattain muuttanut Robert Chapman sai yllättävää postia, kun NatWest-pankki lähetti hänen talouteensa kirjeen, jossa he vaativat kirjeen saajaa maksamaan 6,84 puntaa eli noin 8,52 euroa pankille takaisin miinukselle menneestä tilistä. Erikoisen kirjeestä teki se, että se oli osoitettu Noodles-nimiselle koiralle. Robert hämmentyi laskusta niin paljon, että päätti kirjoittaa pankille vastauksen – oman koiransa Charleyn nimissä.

– Kirje oli osoitettu Noodles-koiralle – selkeästi jollekin, joka asui taloudessa aikaisemmin, eikä minulla ollut mitään hajua mistä oli kyse. Muutimme taloon elokuussa, enkä tiennyt ketkä aikaisemmat asukkaat olivat. Niinpä päätin, että sopisi kuvaan kirjoittaa pankille takaisin koirani Charleyn nimissä, Robert kertoo Leicester Mercury -lehdelle.

Tapauksen koiramaisuudet eivät loppuneet tähän, sillä Robert kertoo myös huvittuneensa huomattuaan myöhemmin kirjoittaneensa vastauksensa Collier-nimiselle henkilölle. NatWest-pankin edustaja Grant McDonald totesi Leicester Mercuty-lehdelle, että laskun saapuminen vanhaan talouteen oli inhimillinen erehdys, eikä talouden nykyisten asukkaiden tarvitse huolehtia mistään.