Ällistyttävä löytö: Miehen ”identtinen kaksonen” 1500-luvun taulussa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viime aikoina useiden Hollywood-tähtien kaksoisolentoja on löytynyt vanhoista tauluista ja valokuvista. Esimerkiksi Nicolas Cage hämmentyi itsekin taannoin vanhasta valokuvasta, jossa poseerasi aivan hänen näköisensä mieshenkilö. Nyt tapaukset ovat saaneet jatkoa.

Amerikkalainen opiskelija Max Galuppo oli nimittäin 11. marraskuuta vierailemassa Philadelphian taidemuseossa tyttöystävänsä Nikkie Curtisin kanssa. ABCNews.com-verkkosivuston mukaan museovierailu sai kuitenkin yllättävän käänteen, kun Nikkie huomasi 20-vuotiaan Maxin yhdennäköisyyden 1500-luvulla tehdyn Portrait of a Nobleman with Dueling Gauntlet -maalauksen henkilön kanssa.

Kuva: Reddit, Imgur

Tyttöystävä jakoi kuvan Reddit-yhteisöpalveluun, jossa miesten yhdennäköisyys herätti paljon huomiota ja keräsi huvittuneita kommentteja. Pari ei osannut arvata kuvan saavuttamaa suosiota, mutta kertovat nauttivansa sen aiheuttamasta huumoriarvosta. Maxia on jopa pyydetty poseeraamaan kuvan edessä uudelleen maalaukseen yhteensopivilla vaatteilla, jotka eräs internet-käyttäjä lupasi tehdä.

– Totta puhuakseni, en huomannut ensin yhdennäköisyyttä. Sitten näin kuvan itsestäni taulun vieressä, enkä voi kiistää samankaltaisuutta, Max Galuppo kommentoi ABCNews.com-sivustolle.

Max on yrittänyt tutkia maalauksen historiaa, mikä on kuitenkin ollut oletettua hankalampaa. Taulusta on nimittäin saatavilla varsin vähän tietoa. Maalaus on kuitenkin ilmeisesti alun perin italialainen, mistä myös Maxin isovanhemmat ovat kotoisin. Hän aikookin tutkia sukunsa historiaa selvittääkseen mahdollisia sukulaisuussuhteita.