Valokuvausilmiö järkytti: Hengenvaara McDonald’sin kyltin päällä – älä tee perässä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme toukokuussa kuinka planking-valokuvausilmiö on levinnyt räjähdysmäisesti maailmalla ja aiheuttanut myös ongelmia viranomaisten kanssa. Sittemmin poliisi ja vakuutusyhtiöt ovat varoittaneet ilmiöstä, joka on aiheuttanut jo vakavia loukkaantumisia ja kuolematapauksia.

Useat planking-kuvissa vaarallisissa paikoissa poseeranneet ovat menehtyneet pudottuaan esimerkiksi kerrostalojen parvekkeilta. Nyt verkossa leviää valokuva, jossa mieshenkilö suorittaa planking-tempausta hengenvaarallisessa paikassa. Hän on nimittäin kiivennyt korkealle McDonald’s -ravintolan mainoskyltin päälle.

Kuva: Kylesfuckingtumblr

Toisessa vähintään yhtä sekopäisessä planking-kuvassa mies makaa elävän tiikein päällä toisen tiikerin katsoessa vieressä.

Kuva: Peterfromtexas.tumblr.com

Planking-ilmiössä tarkoituksena on maata valokuvattavana erikoisissa paikoissa. Sääntöinä on, että kuvattavan tulee poseerata oikosenaan ja ilmeettömänä kädet ja jalat sormia ja varpaita myöden ojennettuina. Innokkaimmat harrastajat ottavat kuvan poseerauksestaan, antavat sille nimen ja julkaisevat verkossa esimerkiksi Facebookiin varta vasten perustetulla sivulla. Sittemmin myös Horsemaning ja Batmanning -ilmiöt ovat nostaneet suosioitaan.