Kuin elokuvasta: Karannut krokotiili asui vuosia viemäreissä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaupunkitarinoiden mukaan suurkaupunkien, kuten esimerkiksi New Yorkin, viemäreissä asustaa sinne erilaisin tavoin päätyneitä alligaattoreita ja krokotiileja. Totuus voi joskus olla tarua ihmeellisempää, kuten erikoinen palestiinalainen tapaus osoittaa.

Reuters-uutistoimiston pohjoisessa Gazassa sijaitsevasta Beit Lahian eläintarhasta karkasi krokotiili kaksi vuotta sitten. Matelija onnistui välttelemään etsijöitään siitä saakka piilottelemalla viemäriverkostossa. 1,8 metrin pituiseksi kasvanut krokotiili piinasi kyläläisiä ja söi ravinnokseen paikallisten viljelijöiden kasvattamaa karjaa.

Karkuteillä ollut krokotiili onnistuttiin kuitenkin nyt viimein nappaamaan siitä tehtyjen havaintojen peristeella. Palestiinalaisen poliisin Samih al-Sultanin mukaan otus onnistuttiin viimein ottamaan kiinni haiverkkoja käyttäneen kalastajan avustuksella.

– Se on kaunis pahantekijä. Me todella näimme vaivaa saadaksemme krokotiilin kiinni elävänä, paikallisen poliisilaitoksen edustaja Ayman al-Batniji kertoo.

Karkulainen palautettiin eläintarhaan lajikumppaniensa joukkoon. Eläintarhan omistajat antoivat krokotiilin nimeksi Sakher, eli kivi, kunnianosoituksena krokotiilin sitkeydelle. Matelijan elämä on muutenkin ollut melkoista seikkailua, sillä se tuotiin saarrettuun Gazaan alunperin naapurimaasta Egyptistä salakuljetustunnelin kautta.