Poliisit kiinni laittomuuksista – panivat syyttömät tunnustamaan rikoksia

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Poliisien tehtävänä on tunnetusti pidättää rikollisia ja pitää yllä yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Nyt eräät brittipoliisit ovat kuitenkin kummastuttaneet omalla rikollisella toiminnallaan. Viisi poliisia on pidätetty, sillä he suostuttelivat rikollisia tunnustamaan rikoksia, joita he eivät olleet tehneet.

Daily Mail -lehden mukaan eriskummallisen tapauksen taustalla oli poliisien halu saada itsensä näyttämään hyvältä. Kentissä työskentelevät poliisit halusivat saada nimiinsä mahdollisimman monta ratkaistua rikosta. Niinpä he usuttivat heille ennestään tuttuja rikollisia tunnustamaan muitakin rikoksia, joita he eivät todellisuudessa olleet tehneet.

Autovarkauksia työkseen tutkivien poliisien hämärät kuviot nousivat julkisuuteen toisen poliisin tehtyä asiasta ilmoituksen esimiehelleen. Epäilyttävään toimintaan sortuneet poliisit on jo päästetty vapaaksi takuita vastaan, ja he ovat kaikki vakaasti kiistäneet toimineensa lainvastaisesti. Poliisien kuitenkin uskotaan saaneen rikolliset tunnustamaan muita, heihin liittymättömiä rikoksia lupaamalla, että heidän muita rikoksia ei otettaisi huomioon.