Yliopisto houkuttelee opiskelijoita – jakaa robotteja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jotkut yliopistot saattavat tarjota uusille oppilailleen käyttöön esimerkiksi kannettavia tietokoneita. Eräs lontoolainen korkeakoulu vie tämän kuitenkin hieman pidemmälle, sillä se jakaa uusille opiskelijoilleen robotteja.

Brunelin yliopiston informaatiotekniikan ja matematiikan osasto on luovuttanut uusille opiskelijoilleen käyttöön 200 robottia, Mirror-lehti kertoo. Oppilaiden tulee viedä robotit kotiinsa, huolehtia niistä ja tehdä niillä erilaisia kokeita ympäri vuoden.

Yliopistolla robottien uskotaan tarjoavan opiskelijoille tilaisuuden työstää käytännön taitojaan laboratorion ulkopuolella. Opettajat toivovat oppilaiden järjestävän myös tapahtumia, joissa he esimerkiksi kilpailuttavat robottejaan esteradoilla.

Finch-nimellä kutsutuilla roboteilla on väriä vaihtavat ”nokat”, sisäänrakennetut kiihtyvyysmittarit ja tunnistimet, joilla ne havaitsevat mahdolliset esteet. Ne myös tunnistavat valon ja lämpötilan muutokset. Robottien helppo ohjelmointi on mahdollista niiden USB-porttien avulla.

– Ohjelmoinnin opettaminen aloittelijoille on yleensä haastavaa, joten keksimme antaa jokaiselle opiskelijalle robotin auttamaan heitä oppimisessa. Fincheillä oppilaat saavat heti tietää työnsä tuloksen. Tiedät tehneesi virheen, jos kirjoittamasi koodin pitäisi saada kääntymään vasemmalle, mutta se kääntyykin oikealle, koulun perustutkintojen ohjaaja, Professori Martin Shepperd kuvailee.