Hotelliin desibelimittarit – huomauttaa kovaäänisiä vieraita

Matkailu · Tim Isokivi

Metelöivistä naapureista on joskus haittaa etenkin halvemmissa hotelleissa, joissa äänieristys ei ole aina parasta luokkaa. Nyt brittiläinen hotelliketju on kuitenkin keksinyt erikoisen ja tavallista helpomman tavan huomauttaa käytöksestä liian kovaäänisille vieraille.

Mirror-lehden mukaan Premier Inn -hotellien käytäville on asennettu äänenvoimakkuutta tarkkailevat mittarit, jotka antavat varoituksen liian kovaäänisille vieraille, mikäli he ylittävät tietyn desibelimäärän. Hotelliketju hyvittää huonosti yönsä nukkuneille asiakkaille näiden maksaman summan, joten desibelimittareilla pyritään ehkäisemään henkilökunnalle aiheutuneita kuluja.

– Kehittelimme ideoita melutason laskemiselle, ja osa niistä oli todella innovatiivisia. Me yritimme antaa tikkareita kovaäänisille vieraille heidän palatessaan bilettämästä hotelliin yöllä, jotta he pysyisivät hiljaa, Premier Inn -ketjun toimitusjohtaja Andy Harrison kertoo.