Huumeiden salakuljettajilla uusi temppu – huume naamioitiin tequilaksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Huumeiden salakuljetus saa mitä ovelampia muotoja samaan aikaan, kun viranomaisten keinot niiden pysäyttämiseksi kehittyvät. Salakuljettajia on jäänyt kiinni heidän kätkettyään laittomia aineita esimerkiksi huonekaluihin, tietokoneisiin, kenkiin ja jopa lemmikkieläinten sisään.

Poliisit ovat nyt pysäyttäneet kaksi Oregonin osavaltiosta kotoisin olevaa naista heidän matkustaessaan autollaan Kaliforniasta. Viranomaiset huomasivat naisten käyttäytyvän hermostuneesti, ja toivat paikalle huumekoirat tutkiakseen heidän autonsa.

Poliisit löysivät ajoneuvosta 15 pullollista espanjalaiseksi tequilaksi naamioitua nestettä, joka itseasiassa sisälsikin hurjan määrän nestemäistä amfetamiinia. Daily Mail -lehden mukaan takavarikoidun erän arvon katukaupassa arvioitiin olevan lähes 400.000 euroa.

Pidätetyt naiset kertoivat poliiseille heidän matkansa alkaneen eteläisestä Kaliforniasta, ja olleensa matkalla kotiinsa Oreganoon. Pidätyksen tapahtumapaikkana toiminut osavaltioiden välinen valtatie on poliiseille tunnettu tärkeänä reittinä huumeiden kuljetuksessa. Viranomaisten mukaan amfetamiinin salakuljetus nestemäisessä muodossa on lisääntynyt viime vuosina huomattavasti.

– Tällainen määrä huumetta leviäisi joka paikkaan. Se päätyy ympäri Yhdysvaltoja, kunhan se ensin muutetaan lopulliseen, pulverimaiseen muotoonsa, kertoi liikkuvan poliisin edustaja Matt Radke KFSN-televisiokanavalle.