Alkuperäinen Lassi ja Leevi -sarjakuva huutokaupattiin ennätyshinnalla

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Populaari taide on saanut viime vuosina julkisesti enemmän arvostusta, minkä voi nähdä esimerkiksi taidehuutokaupoissa. Nyt alkuperäinen Lassi ja Leevi -sarjakuva myytiin huutokaupassa ennätyskorkeaan hintaan.

Sarjakuvan luojan Bill Wattersonin käsin piirtämä ja värittämä sarjakuva huutokaupattiin 203.000 dollarilla, eli 166.000 eurolla, Vintage Comics and Comics Art -tapahtumassa. Se voitti samalla maailmanennätyksen suurimmasta sarjakuvataideteoksen saamasta myyntihinnasta. Kyseinen sarjakuva ilmestyi ensimmäisen kerran sanomalehdessä vuonna 1986.

Kuva: Heritage Auctions

Aiempaa ennätyksentekijän manttelia piteli Tenavat-sarjakuva, joka myytiin vuonna 2007 peräti 113.500 dollarin, eli 93.000 euron, hintaan. Viime viikolla järjestetyssä huutokaupassa myytiin myös vuoden 1989 – 1990 Lassi ja Leevi -kalenteri, joka löysi uuden omistajan 108.000 dollarin, eli 88.000 euron, hintaan.

– Maailmanennätyshinta kertoo siitä, miten rakastettu Lassi ja Leevi -sarjakuva on. Loppuhinta voitti kaikki muut suosikkisarjakuvat, kertoo Heritate Auctions -huutokaupan Todd Hignite lehdistötiedotteessaan Daily Mail -lehden mukaan.