Mies julistettiin kuolleeksi vuonna 1936 – juhlii nyt 106-vuotispäiviään

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailmalla kerrotaan usein tapauksista, jolloin ihmiset ovatkin yllättäen heränneet kuolleista esimerkiksi ruumishuoneella tai omissa hautajaisissaan. Joskus ihminen julistetaan kuolleeksi syyttä suotta. Näin kävi brittiläiselle Sam Ledwardille.

Mies joutui vuonna 1936 koomaan moottoripyöräonnettomuuden takia. Hänen tajuttomuuden tilansa oli niin syvä, että lääkärit luulivat 30-vuotiaan Ledwardin menehtyneen. Kuolleeksi julistetun miehen ruumis osoitti kuitenkin elonmerkkejä ennen hautausta. Sittemmin hän heräsi. Sam on elänyt pitkän ja rikkaan elämän koomasta herättyään, ja juhlii parhaillaan 106-vuotissyntymäpäiviään.

– Minut julistettiin kuolleeksi vuonna 1936. Olin koomassa, mutta heräsin viisi päivää myöhemmin matkalla ruumishuoneelle. Saattajat huomasivat kehoni liikehtivän – se taisi olla käteni. Minut vietiin samantien takaisin sairaalaan, ja siitä lähtien minulla on ollut hyvä elämä, kertoo Sam Ledward BBC-kanavalle.