Näin saat villin seksielämän – eroon turhasta ujoudesta

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Kenen tahansa rakkauselämässä voi tulla vaiheita, jolloin seksin harrastaminen alkaa ujostuttaa. Uuden kumppanin kanssa lemmenhetket ovat aina alussa kutkuttavia ja jännitystä herättäviä kokemuksia.

Seksiterapeutti Pam Spurr kertoi The Sun -lehdelle parhaat vinkit siihen, miten turhan ujouden voi selättää seksiasioissa. Naisen mukaan 60 prosenttia ihmisistä on joskus kokenut ahdistusta uuden partnerin kanssa, kun on tullut aika siirtyä lakanoiden väliin.

Seksuaalinen ujous ja epävarmuudet voivat saada orastavan suhteen rakoilemaan. Hellässä hetkessä epäröiminen saattaa saada latautuneen tunnelman laimenemaan. Spurrin mukaan ujostelijat harvemmin saavat nautintohetkistä janoamaansa kliimaksia.

Usein tähän on syynä se, ettei henkilö uskalla kertoa tarpeistaan toiselle. Asiantuntija neuvookin, että ujon rakastelijan kannattaa pyrkiä pois mukavuusalueeltaan ja yrittää päteä ensin muilla elämänalueilla itsevarmuuden saamiseksi. Tanssitunneilla onnistuminen voi luoda varmuutta, jonka voi soveltaa petileikeissä esimerkiksi seksikkääseen sylitanssiin.

Monet näyttelijät ovat todellisuudessa ujoja henkilöitä, jotka piiloutuvat rooliensa taakse. Metodia voi soveltaa myös seksielämään, ja seksikkään lempinimen keksiminen voikin antaa lemmensoturille uutta sisäistä potkua. Roolileikki voi antaa mahdollisuuden myös tuoda esille tukahdutettuja intohimoja.

Useat seksitilanteista etukäteen stressaavat ihmiset huolehtivat orgasmin saamisesta. Päämäärän pohtiminen voi tyrehdyttää halut jo alussa, sillä tilanteessa on tarkoitus mennä aaltoillen tuntemusten mukana. Ujostelija voikin keskittyä suudelmiin ja kosketuksiin, ja antautua esimerkiksi pitkään esileikkisessioon ennen varsinaista aktia.

Seksihalu voi iskeä kutkuttavassa seurassa missä tilanteessa vain. Jos kullan vieressä kyhnääminen elokuvailtana saa hormonit hyrräämään, aloitteen tekeminen saattaakin saada rohkean seksisession aluilleen. Myös oman vahvan alueen löytäminen voi auttaa itsevarmuuden löytämisessä. Mikäli henkilö loistaa suuseksissä, hänen kannattaa panostaa siihen ja antaa kullalleen elämänsä kokemus.