Jalkapallofani pääsi valmentamaan – videopelimenestyksen ansiosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pelien vaikutuksesta ihmisten normaaliin elämään käydään toisinaan kiivasta keskustelua mediassa. Vaikka esimerkiksi väkivaltapelien vaikutus lapsiin on yleinen huolenaihe, on tietokone- ja konsolipeleillä todettu olevan usein myös positiivisia vaikutuksia ihmisten taitoihin.

Ruotsalainen 21-vuotias futisfani Vugar Huseynzade ei todennäköisesti olisi vielä vähän aikaa sitten osannut kuvitella, että hän pääsisi valmentamaan oikeaa jalkapallojoukkuetta. ESPN-urheilukanavan mukaan mies on kuitenkin nyt mukana valmentamassa Azerbaidzanin valioliigaan kuuluvaa FC Bakua. Mies nimittäin onnistui tekemään joukkueen pomoihin vaikutuksen Football Manager -pelistä oppimallaan jalkapallotiedolla.

Vugarin väitetään napanneen työn jopa isomman profiilin ehdokkaiden, kuten entisen ranskalaisen Jean-Pierre Papinin, nenän edestä. Papin oli mukana useassa Ranskan maajoukkueen ottelussa ja hän on toiminut Lensin joukkueen managerina.

Football Manager -peleissä pelaaja ottaa valitsemansa jalkapallojoukkueen valmentajan roolin. Perinteisissä urheilupeleissä ohjataan joukkueen pelaajia kentällä ottelun aikana, mutta manageripeleissä pelaaja huolehtii tiiminsä strategioista, taktiikoista, siirroista ja talousasioista.