Nainen, näin jätät miehen tyylikkäästi – askeleet siistiin eroon

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Jätetyksi tuleminen ei ole koskaan helppoa kenellekään, ja äskettäin tuon sydäntä viiltävän tunteen sai kokea supertähti Justin Bieber. Nuorukaisen tyttöystävä Selena Gomez jätti nimittäin popparin lähes kahden vuoden seurustelun jälkeen.

Nyt Cosmopolitan-lehti julkaisi parhaimmat ohjeet naisille, jotka haluavat siirtyä nykyisestä seurustelusuhteestaan eteenpäin. Lehti esimerkiksi neuvoo, että eroa ei koskaan kannata tehdä arkiaamuna, sillä tuolloin olisi suuremmalla todennäköisyydellä edessä rankka työpäivä.

Kokenut dumppaaja tietääkin, että poikaystävälle totuus kannattaa kertoa vasta työpäivän päätteeksi. Illalla on myös enemmän aikaa yhteiselle keskustelulle, ja voit vastata ajan kanssa miehen kysymyksiin. Lisäksi mikäli tilanne sen vaatii, on myös aikaa lähteä lasillisille tuulettumaan parhaiden tyttökavereiden kanssa.

Huolimatta siitä, mitä sosiaalinen media ja mobiililaitteiden vallankumous on tehnyt ihmissuhteille, ero kannattaa aina tehdä päin naamaa. Yhteisiä hetkiä täynnä oleva pitkä suhde on hyvä lopettaa arvokkaasti yhteiseen keskusteluun. Kunnioittamalla kumppaniaan nainen osoittaa samalla myös arvostusta mennyttä rakkaussuhdetta kohtaan.

Keskustelussa kannattaa painottaa miehen hyviä puolia ja suhteessa koettuja huippukohtia. Suhteen päättymiselle on hyvä sanoa syy, mutta omaa ex-kultaansa on turha syyttää kaikista ristiriidoista. Miehelle voikin ilmaista asian niin, että kimmoke eroon on lähtenyt naisesta itsestään käsin, ja hänen tarpeestaan muutokseen.

Mikäli oma poikaystävä on taipuvainen dramaattisiin kohtauksiin, kannattaa erokeskustelu käydä julkisella paikalla. Muiden ihmisten läsnäolo voi hillitä tunteenpurkauksia. Puistossa tai kahvilassa on tarpeeksi yksityisyyttä, jotta vakavakin keskustelu voidaan käydä luottamuksellisessa hengessä.

Erojutustelu voi nostaa uroksessa monia tunteita. Jotkut miehet eivät välttämättä halua kommentoida asiaa sanallakaan, mutta puheliaampi kaveri saattaa haluta sanoa tyttöystävälleen mieltään kaihertavia asioita. Tässä kohtaa naisen kannattaa kuunnella kärsivällisesti ja ymmärtäväisesti ex-kultansa selostusta.

Lopullisen eroamisen jälkeen ikävä voi iskeä, mutta omaan eksään ei kannata ottaa yhteyttä ensimmäiseen kuukauteen, jotta mieskin saa toipua erosta rauhassa. Jos komistus ei halua päästää irti sinusta, tee hänelle selväksi, että kaipaat omaa aikaa ajatustesi selvittelyyn. On ehkä myös hyvä idea poistaa kyseinen mies Facebook-kavereista, ettei hänen tekemisiään tule vakoiltua kaipuun iskiessä.