Facebookista vaarallinen ilmiö liikenteessä – erityisesti nuoret syyllistyvät rikokseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tällä viikolla brittiläisen vakuutusyhtiön tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan miljoona brittiä on saanut sakot kännykän käyttämisestä auton ratissa. Nyt toinen tutkimus on selvittänyt teini-ikäisten ja nuorten aikuisten toimia.

Sosiaalisen median käyttäminen on kasvanut suorastaan räjähdysmäisesti viime vuosina, ja sama trendi näkyy myös autoissa. Yhä useampi – erityisesti nuori – kuljettaja käyttää puhelinta ajon aikana Facebookin ja Twitterin statuspäivitystensä kirjoittamiseen ja julkaisemiseen. Tutkimukseen haastateltiin yhteensä tuhat nuorta.

Amerikkalainen State Farm Distracted Driving paljasti, että peräti 36 prosenttia 18 – 29-vuotiasta kuljettajista käyttää kännykkäänsä statuspäivityksiin ajon aikana. Määrä on rajussa kasvussa, sillä lukema kasvoi edelliseen tutkimukseen verrattuna vuonna 2009 peräti 29 prosenttia ja tänä vuonna huimat 48 prosenttia. Yleistä on myös sähköpostin lukeminen ajon aikana, sillä määrä nousi nyt 43 vuodesta 2009.