Mummo tappeli suden kanssa – selvisi voittajana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa käydään usein keskustelua ihmisten asumusten lähellä liikkuvista susista ja siitä, onko suojellun eläimen ampuminen oikeutetettua näissä tapauksissa. Venäläinen mummeli on nyt noussut otsikoihin vastaavanlaisesta tilanteesta.

Nainen nimittäin selätti suden silkalla fyysisellä voimalla, ilman ampuma-aseita. Sky News -verkkosivuston mukaan 56-vuotias isoäiti Aishat Maksudova oli paimentamassa lampaita muiden paikallisten kanssa Novo Biryuzakin kylässä eteläisellä Venäjällä.

Yhtäkkiä nainen kuuli vasikan avunhuutoja, ja huomasi suden hyökänneen sen kimppuun. Aishat yritti hätistellä sutta pois kirveensä kanssa, jolloin se käänsi huomionsa isoäitiä kohtaan ja hyökkäsikin hänen kimppuunsa.

– Nostin kättäni iskeäkseen sutta kirveellä, mutta se piteli minua maassa. Halusin avata suden kidan ja työntää nyrkkini sisään, mutta en saanut sitä auki. Susi alkoi raapia minua ja repiä minua kädestä, mutta onnistuin lyömään sitä kirveellä päähän, Aishat Maksudova kertoo Sky Newsille.