Jedivoimat käyttöön! Leluhelikopteri toimii ajatuksen voimalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ihmiset ovat kautta aikojen toivoneet voivansa tehdä asioita pelkän ajatuksen voimalla, ja väittävätpä jotkut jopa omistavansa telepaattisia voimia. Nyt tiede tuo mahdollisuuden käyttää mieliämme tavanomaista laajemmin tavallisten kansalaisten keskuuteen.

Yhdysvaltalainen yhtiö Puzzlebox on jo kahden vuoden ajan valmistanut ajatuksen voimalla toimivia leluhelikoptereita koulujen ja television käyttöön, ja yrittää nyt kerätä rahaa laitteiden valmistukseen myös yleiseen käyttöön.

Kuva: YouTube

Gizmodo-lehden mukaan käyttäjän pään ympärille asetetaan laite, joka tarkkailee käyttäjän aivoaaltoja ja ohjailee helikopteria niiden mukaan. Käyttäjä voi esimerkiksi määrätä helikopterin nousemaan ilmaan, kun hänen aivonsa saavuttavat levollisen tian.

– Me valmistamme ja myymme tätä hullua uutta lelua. Me tulemme myymään viimeisteltyjä, ajatuksen voimalla lentäviä helikoptereita, ja tarjoamme myös oppaita, joiden avulla niitä voi rakentaa uudelleen tai muokata. Me julkaisemme ohjeita, joissa ajatuksen voimalla käytettävien laitteiden toimintaa selitetään, Puzzleboxin edustaja kertoo.