Tom Cruise odottaa kauhulla – paljastuskirja julkistaa skientologia-kytkökset

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywoodin unelmapareihin lukeutuneet Tom Cruise ja Katie Holmes erosivat kesällä yli viisi vuotta kestäneen avioliiton jälkeen. Cruisen ero herätti välittömästi keskustelua hänen tiiviistä suhteestaan skientologia-kirkkoon.

Skientologiakirkko on ollut viime aikoina jälleen paljon otsikoissa erityisesti Tom Cruisen avioeron vuoksi. Nyt kirjailija Lawrence Wright on tehnyt kirkosta kattavan paljastuskirjan, tarkoituksenaan julkaista se tammikuussa. RadarOnline.com-verkkosivuston mukaan kirjassa tuodaan ilmi myös Tom Cruisen ja toisen tunnetun Hollywood-skientologin, John Travoltan, aikaisemmin salattuja toimia kirkon sisällä.

Lawrence Wright kirjoitti aikaisemmin The New Yorker -lehden kohutun artikkelin entisestä skientologista, käsikirjoittaja Paul Haggisista. Mies teki artikkelia varten kolme vuotta taustatukimusta ja haastatteli yli 200 entistä ja nykyistä skientologia.

– Halusin kirjoittaa tämän kirjan saadakseni vastauksen useiden ihmisten kysymyksiin skientologiasta. Mikä ihmisiin vetoaa kyseisessä uskonnossa? Mitä kirkon jäsenet siitä saavat? Mikä saa järkevän oloiset ihmiset antautumaan useiden ihmisten käsittämättömänä pitämälle uskolle?, Wright paljastaa.

Hollywoodin unelmaparina pidetyn Tom Cruisen ja Katie Holmesin ero tuli maailmalle yllätyksenä. Holmes ilmoitti kesällä hakevansa avioeroa, ja kertoi samalla parin liiton olleen karilla jo puolen vuoden ajan. Omapäisenä ja intensiivisenä aviomiehenä tunnetulle Cruiselle avioero on kolmas. Komistus on ollut Holmesin ohella aviossa Mimi Rogersin ja Nicole Kidmanin kanssa.