Homoseksuaali poptähti ahdistelijan uhriksi – poliisit paikalle

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Britannian X Factor -kilpailun vuonna 2009 voittanut Joseph ”Joe” McElderry joutui taannoin kohuotsikoihin. Hakkeri tunkeutui tähden Twitter-blogiin ja kirjoitti popparin nimissä viestin, jossa laulaja muka myönsi olevansa homoseksuaali.

Sittemmin McElderry paljasti viestin sisällön pitäneen paikkansa. Nyt homoseksuaalina elävä Joe McElderry paljasti joutuneensa yli-innokkaan faninsa ahdistelun kohteeksi. Nuorukaisen mukaan Ennis McBride -niminen fani muun muassa seurasi hänen äitiään ja tunkeutui laulajan kotipihalle. Ahdistelu menikin lopulta niin pitkälle, että poppari otti yhteyttä poliisiin.

– Ennis tuli kotiovelleni. Tärisin kauhusta ja järkytyin. Jouduin lukitsemaan kaikki oveni. Koko juttu oli karmivaa, Joe McElderry kertoi The Sun -lehdelle.

Laulajatähden mukaan ahdistelutapaus on vaikuttanut hänen rakkauselämäänsä negatiivisesti. Joe McElderryllä on nimittäin vaikeuksia luottaa ihmisiin. Nykyään hän onkin hyvin tarkka ystävistään ja ympärillään pyörivistä henkilöistä, sillä hän ei halua joutua uudelleen ahdistelun kohteeksi. 53-vuotiaalle Ennis McBride -fanille määrättiin viiden vuoden lähestymiskielto.

Joe McElderryn mukaan kaapista astuminen ja homoseksuaalisuuden paljastaminen olivat hänelle vapautta kokemus, vaikkakin omalle äidille kertominen oli vaikeaa. X Factor -ohjelman luoja Simon Cowell soitti Joelle asian paljastuttua ja kertoi tukevansa nuprukaista täysin. Laulajatähti on julkaissut jo neljä studioalbumia.