Aktivistit protestoivat – Chris Brown peruutti konsertin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalaisartisti Chris Brown on ollut viime aikoina otsikoissa lähinnä ulkomusiikillisista syistä. Kerroimme eilen kuinka Brown sulki mikrobloginsa Twitterissä jouduttuaan sitä ennen rajuun sanaharkkaan toisen julkkistähden kanssa.

Brownin menneisyys Rihannan pahoinpitelijänä seuraa häntä yhä, ja äskettäin se johti protestiin laulajan keikkaa vastaan. Chris Brownin oli tarkoitus esiintyä Guyanan pääkaupungissa Georgetownissa joulukuussa, mutta hän peruutti konserttinsa naisaktivistiryhmien ja muiden protestoijien takia, New York Daily News -lehti kertoo.

Tähden mielestä oli selvää, ettei hän ollut tervetullut maahan. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun r&b-artisti kohtaa ongelmia väkivaltaisen menneisyytensä takia. Irlantilainen hiphop-trio The Original Rudeboys kieltäytyi äskettäin lämmittelemästä miehen keikkaa Dublinin O2-areenalla. He eivät halunneet omien sanojensa mukaan tukea Rihannaa hakannutta artistia millään tavalla.

Rihannan ja Chris Brownin seurustelusuhde päättyi vuonna 2009, kun laulajakomistus pahoinpiteli kumppaniaan Grammy-juhlia edeltävänä päivänä. Hänet tuomittiin viideksi vuodeksi ehdonalaiseen ja hän joutui puolen vuoden ajaksi yhdyskuntapalveluun. Rihanna antoi sitemmin pahoinpitelyn julkisesti anteeksi, ja kaksikko nauhoitti äskettäin myös Nobody’s Business-dueton Rihannan uudelle Unapologetic-levylle.