Hämähäkki puraisi – mies oli menettää kätensä

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Joillakin ihmisillä on araknofobiaksi kutsuttu pelko hämähäkkejä kohtaan. Kerroimme äskettäin brittiläisestä Natalie Hemmestä, jonka pelot kävivät toteen, kun hän melkein menetti kätensä kotitaloudesta löytyneen hämähäkin pureman takia.

Nyt samantapainen tilanne on sattunut jälleen Britanniassa. Tällä kertaa hämähäkin pureman uhriksi joutui 33-vuotias Gary Meadows, johon iski hampaansa maan vaarallisin hämähäkkilaji, pallohämähäkki.

Teesvillessä asuvan miehen käsi turposikin pureman jälkeen ”kuin nyrkkeilyhanska”, ja hänet kiidätettiin sairaalaan. Lääkärit pelottelivat Meadowsia sairaalassa amputaation mahdollisuudella, mutta kaiken onneksi tilanne ratkesi lääkkeillä. Hänen kätensä haava myös avattiin auki, jotta myrkyt saatiin kehosta ulos.

– Luulin, että sain neulanpiston, mutta sitten huomasin kaksi puremajälkeä kädessä. Pian se turposi. Olin kauhuissani – lääkärit sanoivat, että käteni voitaisiin amputoida. Olisin voinut kuolla jos olisin ollut pienikokoisempi mies, kertoo satakiloinen Gray Meadows The Sun -lehdelle.