Mallikaunotar pukeutui eroottisissa kuvissa poliisiksi – sai pitkän vankilatuomion

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisina esiintyminen on rikos useissa maissa, kuten myös Suomessa. Tämä ei tietenkään koske esimerkiksi pelkän poliisin virka-asua muistuttavan naamiaisasun käyttöä juhlissa tai mallikuvissa. Kiinassa laki on kuitenkin tavallista tiukempi, kuten nyt julki tulleesta tapauksesta ilmenee.

Kiinalainen 23-vuotias malli Wang Xiaomen tuomittiin hiljattain yhdeksäksi kuukaudeksi vankeuteen. Syynä olivat viime kesänä otetut eroottiset valokuvat, joissa nainen esiintyy poliisiasuun pukeutuneena. Daily Mail -lehden mukaan kuvat otettiin salapoliisiromaanin mainoskampanjaa varten. Wang jakoi jakoi ne kuitenkin Sina Weibo -sivustolle, joka on Kiinan versio Twitter-yhteisöpalvelusta.

Wang otti kuvat pois sivustolta palvelun saamien valitusten vuoksi. Kuvia oli kuitenkin ehditty jakaa yli 500 kertaa, ja ne olivat keränneet yli 200 kommenttia. Vankeusrangaistuksen langettaneen pekingiläisen tuomioistuimen mukaan malli syyllistyi poliisina esiintymiseen. Wangin mukaan hän ansaitsi kuvista noin 370 euroa, ja katuu tekoa. Hänen kertoo olleensa tietämätön, ja kyseessä olleen vain naamiaisasu.