Tässä on Hollywoodin ylipalkatuin näyttelijä – tuliko yllätyksenä?

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kauneimpia, seksikkäimpiä ja rikkaimpia viidemaailman tähtiä laitetaan vähän väliä paremmuusjärjestykseen erilaisissa listauksissa. Nyt Forbes-lehti on valinnut Hollywoodin ylipalkatuimman näyttelijän.

Kyseenalaisen kunnian sai koomikko Eddie Murphy, jonka viimeisimmät elokuvat Imagine That, A Thousand Words ja Tähtivieras Dave on leimattu flopeiksi. Lehden tietojen mukaan mies ei enää vedä ihmismassoja elokuvateattereihin entiseen malliin huolimatta hänelle maksetuista hurjista palkkioista.

Forbesin mukaan jokainen Eddielle maksettu dollari tuottaa 2,3 dollaria. Viime vuoden toimintakomedia Tower Heist onnistui esimerkiksi vain tuplaamaan budjettituottonsa. Mies suunnittelee paraikaa Beverly Hills kyttä -televisiosarjaa.

Toiseksi ylipalkatuin näyttelijätär on Katherine Heigl, joka ansaitsi kannuksensa Greyn Anatomia -televisiosarjassa. Kaunottaren elokuvat eivät ole menestyneet yhtä hyvin, ja viimeisimmästä One For The Money -pätkästä hän tienasi 37 miljoonaa dollaria, kun elokuvan teko maksoi 40 miljoonaa dollaria.

Kolmantena listalle pääsee Vettä elefanteille -elokuvan päätähti ja lapsenkin vastikään saanut Reese Witherspoon, joka ei ole myöskään innostanut yleisöä elokuvateattereissa tänä vuonna. Yllättävät henkilöt listalla ovat lisäksi Oscar-voittaja Sandra Bullock ja menestyskoomikko Jack Black.