Ryöstäjät iskivät väärässä paikassa – Joulupukki ryntäsi uhrin avuksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joulupukki on lähes kaikkien lasten rakastama hahmo, mutta hänestä on usein hyötyä myös aikuisille. Punaisiin pukeutuneesta partahemmosta on nyt nimittäin paljastunut Iso-Britanniassa ennalta-arvaamattomia puolia.

Prestiwichin kaupungissa pubia ylläpitävä Dave Holden oli matkalla tallettamaan viikonlopun aikana ansaittuja rahoja paikalliseen pankkiin, kun kaksi naamioitunutta miestä lähestyi häntä. Miehet hyökkäsivät Daven kimppuun ja vaativat rahoja.

Pubinomistaja huusi apua, jolloin noin 50 metrin päässä joulupukkina esiintynyt 47-vuotias Simon Chapman huomasi tilanteen. Joulupukki pinkaisi heti juoksemaan varkaita kohti, jolloin he pakenivat läheiseen BMW-merkkiseen autoonsa.

– Se oli kamala tilanne, ja se tapahtui keskellä kirkasta päivää. Olen onnekas, ettei minulle käynyt huonosti. Huusin apua ja Joulupukki juoksi paikalle, Dave Holden kuvailee The Daily Mail -lehdelle.

– Kuulin Daven huutavan apua. Miehet repivät häntä vaatteista kuin hyeenalauma. Lähdin juoksemaan varkaita kohti, jolloin he pakenivat autoonsa. Huusin heidän peräänsä ”Päädytte tuhmien lasten listalle tänä jouluna!”, Simon Chapman paljastaa.

Dave Holden kertoo olevansa erittäin kiitollinen Joulupukki-Chapmanille ja läheisessä leipomossa työskenneille ihmisille, jotka myös tulivat auttamaan häntä. Simon Chapman on työskennellyt Joulupukkina viiden vuoden ajan, mutta yleensä hänen työnkuvaansa kuuluu lähinnä lahjalistojen vastaanottaminen.