Suurin pudottaja -kisaan lihavia lapsia: ”Liikalihavuus on ongelma”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Amerikkalaista Suurin pudottaja -realityformaattia on kuvattu jo 13 tuotantokauden ajan. Kilpailussa ylipainoiset osallistujat yrittävät laihtua ja parantaa elämäntapojaan. Voittaja saa uurastuksestaan myös rahapalkinnon. Kilpailijoiden valmentajina on nähty muun muassa Anna Kournikova ja Jillian Michaels.

Nyt Suurin pudottaja -ohjelman 14. tuotantokauden kilpailijat on valittu. NBC-hittisarja on auttanut jo vuosien ajan satoja ylipainoisia aikuisia karistamaan terveysongelmia aiheuttaneet liikakilot. Uudella tuotantokaudella keskitytään aikuisten lisäksi liikaliihavuudesta kärsiviin 13-vuotiaisiin lapsiin. Yksi heistä on marylandilainen Noah Gray -niminen poika.

– Perheemme kohtasi talousongelmia ja muutimme jatkuvasti eri paikkakunnille. Se stressasi minua ja aloin syödä enemmän, Noah Gray kertoi People-lehdelle.

Ohjelmassa nähdään myös 16-vuotias ylipainoinen teinityttö Lindsay Bravo. Tytön mukaan hänen paino-ongelmansa alkoivat hänen vanhempiensa avioeron jälkeen. Neitokainen joutui lopettamaan cheerleading-harrastuksensa, kun koulutoverit alkoivat haukkua häntä lihavaksi. Bravon mukaan muut tytöt nauroivat hänelle ”hyllyvien läskien” takia. Liikunnan lopettanut Bravo on koukussa Cheetos-sipseihin ja makaroniruokiin.

Suurin pudottaja -kilpailun uusimman tuotantokauden valmentajana nähdään Jillian Michaels, joka palaa sarjaan kahden vuoden tauon jälkeen. Muut kunto-ohjaajat ovat Bob Harper ja Dolvett Quince. Tuotantokaudella nähdään teinejä, jotka ovat iältään 13 – 17 -vuotiaita. Jillian Michaelsin mukaan hän haluaa opastaa teinit aktiiviseen elämäntapaan.