Hallitus varoitti kansalaisia: Vampyyri vapaana Serbiassa?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vampyyrit ovat olleet viime aikoina suosittu aihe populaarikulttuurissa esimerkiksi Twilight-elokuvien ansiosta. Vaikka yleisen käsityksen mukaan vampyyreitä on olemassa vain fiktiossa, on Serbiassa hiljattain varoitettu kansalaisia maata terrorisoivasta vampyyristä.

Mikäli paikallista legendaa on uskominen, on pahansuopa verenimijä kaukana Robert Pattinsonin esittämästä kimalleihoisesta sydäntensärkijästä. Virallinen varoitus tehtiin sen jälkeen, kun vanha mylly Bajina Baštan kunnassa Rogacican joen vieressä romahti. Myllyn väitettiin olevan Sava Savanovic -nimisen vampyyrin koti.

Nyt verta janoavan Savan pelätään kulkevan vapaana etsimässä uutta kotia. Paikallisia opastetaan suojelemaan ovet ja ikkunat valkosipulilla sekä ripustamaan pyhiä ristejä kotiensa seinille.

Savan ”kotirakennuksen” omisti paikallinen Jagodicin perhe. He eivät uskaltaneet käyttää myllyä, mutta huomasivat rakennuksen tuottavan hyvin rahaa ryhdyttyään mainostamaan sitä paikallisesta legendasta kiinnostuneille turisteille. Perhe ei uskaltanut kuitenkaan kunnostaa jo huonossa kunnossa ollutta vanhaa rakennusta, sillä he pelkäsivät häiritsevänsä Sava-vampyyriä.

– Ihmiset ovat huolissaan, sillä kaikki täällä tuntevat legendan vampyyristä. Ajatus siitä, että kodittomaksi jäänyt Sava etsii uutta asuinpaikkaa ja mahdollisesti uusia uhreja kauhistuttaa ihmisiä. Me olemme kaikki peloissamme, kunnanjohtaja Miodrag Vujetic kertoo Daily Mail -lehdelle.