PSY:n sanoitus järkytti amerikkalaiset: ”Tappakaa heidän tyttärensä, äitinsä…”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuluneen vuoden suurin hitti maailmassa on ollut korealaisen PSY-artistin esittämä Gangnam Style. Yllätyssuosioon nousseen kappaleen musiikkivideo on katsottu artistin viralliselta YouTube-tililtä jo huikeat 925 miljoonaa kertaa.

Nyt tähti on joutunut keskelle kohua vuosien takaisten kommenttiensa vuoksi. Verkkoon päätyneessä videomateriaalissa PSY nähdään esiintymässä vuonna 2004 Etelä-Korean Soulissa järjestetyssä konsertissa, jonka tarkoituksena oli vastustaa Yhdysvaltain sotatoimia Irakissa. Esityksessä PSY murskasi panssarivaunun pienoismallin, ja hänen kappaleensa sisältää ankaraa Yhdysvaltain armeijaa vastaan kohdistunutta sanomaa.

– Tappakaa ne v**un jenkit, jotka kiduttivat irakilaisia. Tappakaa heidän tyttärensä, äitinsä, tytärpuolensa ja isänsä, tappakaa heidät kaikki hitaasti ja kivuliaasti, Psy räppäsi.

34-vuotiaan korealaismuusikon menneisyys on aiheuttanyt laajaa kohua Yhdysvalloissa, vaikka mies on sitemmin pyytänyt anteeksi vanhoja kommenttejaan. Tästäkään huolimatta artistin vierailua Yhdysvaltain Valkoisessa Talossa ei peruttu. Muusikko nähtiin sunnuntaina esittämässä Gangnam Style -hittinsä ja kättelemässä Yhdysvaltain presidenttiä Barack Obamaa, mikä on aiheuttanut laajaa suuttumusta etenkin maan konservatiivisissa piireissä.

– Muistatteko, kun Valkoisessa Talossa esiintyi todellisia, lahjakkaita amerikkalaisia? Nyt siellä esiintyy amerikkaa vihaavaa roskasakkia ja kommareita, kuten PSY, Examiner.com-verkkosivun kolumnisti Harriet Baldwin ärähti Twitter-päivityksessään.