Culture Beat Staralle: ”Suomalainen yleisö osaa nauttia”

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

90-luvun dancemusiikki on ollut viime vuosina jälleen kovassa nosteessa, ja osin siksi Suomeen saapuukin tällä viikolla kattava otos kyseisen vuosikymmenen kuumia ysäritähtiä. Stara tiedusteli Suomeen pian saapuvan Culture Beatin kuulumisia.

Erityisesti vuonna 1993 julkaisusta Mr. Vain -klassikkokappaleestaan tunnettu Culture Beat ei ole enää sama kokoonpano kuin se oli kulta-aikoinaan. Sama koskee myös suurinta osaa muista silloisista yhtyeistä. Culture Beat on käynyt Suomessa useaan otteeseen, mutta toki ysäribuumi on kuumimmillaan myös muualla.

– En tiedä tilannetta koko maailmassa, mutta koko Euroopassa ysäri on ainakin äärimmäisen suosittua. 90-luvun musiikki tulee elämään ainakin niin pitkään, kun ihmiset rakastavat tanssia ja kuunnella hauskaa musiikkia, yhtyeen nykyinen laulaja Jacky Sangster kertoi Staralle.

Yhtyeen tunnetuin kappale kuullaan yhä keikoilla, mutta sen alkuperäinen versio on kuitenkin jäänyt hieman taka-alalle.

– Esitämme edelleen Mr. Vain -kappaletta, mutta teimme siitä vuonna 2003 uuden version nimeltä Mr. Vain Recall, vokalisti toteaa.

Mitä Culture Beat tekisi, jos saisi järjestää yksityiskeikan suomalaiselle fanille?

– Ottaisin mukaan koko yhtyeen, laulaisin Mr. Vain -kappaleen ja sitten hyppisimme, tanssisimme ja pitäisimme hauskaa. Suomalainen yleisö osaa nauttia keikoilla erityisen hyvin ja Suomi on kaunis maa, Sangster kehaisi.

The Ultimate 90’s Party -tapahtumassa Helsingissä, Tampereella ja Raumalla nousevat lavalle ensi viikonloppuna Culture Beat, Haddaway, Dr. Alban, Pandora ja Rednex.