Bond-tyttö ihmettelee: Saa vain alien ja mutantti -rooleja

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Bond-tyttönä seksisymbolin kannuksensa ansainnut Famke Janssen on myös muissa rooleissaan menestynyt näyttelijätär. Neitokainen on nähty esimerkiksi X-Men ja Taken -elokuvissa.

Nyt 48-vuotias julkkisneito kertoo X-Men-elokuvien maineen seuraavan häntä yhä. Famke nähtiin kyseisissä filmatisoinneissa Jean Grey -nimisenä mutanttikaunottarena. Tämän takia tähdelle tarjotaankin pelkästään rooleja outoina otuksina, kuten avaruusolentoina ja mutantteina.

– En ole yhtään kuten esittämäni hahmot, vaikka vaikutankin siltä. Asia on erilainen Meryl Steepille ja Daniel Day-Lewisille. En todellakaan tyrmää parempia osia ja halua alieniksi – niitä rooleja tarjotaan minulle, kertoi Famke Janssen New York Post -lehdelle.

Famke Janssen muutti kotimaastaan Hollannista Amerikkaan vuonna 1984 ryhtyäkseen malliksi. Hänellä urkenikin ura aluksi televisiosarjojen tähtenä. Nainen nousi maailman tietoisuuteen Bond-tyttönä 007 ja kultainen silmä -elokuvassa, jossa hän näytteli Pierce Brosnanin huomion kohdetta. Hyvin säilynyt neitokainen on valittu useaan otteeseen maailman sadan seksikkäimmän naisen joukkoon.