Kuolemaantuomitun viimeinen ateria ja sanat julki

Ohhoh! · Neea Jokinen

Kuolemanrangaistus on kielletty Euroopan ihmisoikeussopimuksessa, mutta esimerkiksi Yhdysvalloissa kuolemantuomio on käytössä 37 osavaltiossa. Teloitustapoina on käytetty sähkötuolia, tappavaa ruisketta, hirttämistä tai ampumista.

Nyt erään murhaajan uutisoidaan joutuneen teloitetuksi vuonna 1993 tehdystä kaksoismurhasta. George Ochoa joutui lähes vuosikymmen sitten telkien taakse, kun hänet todettiin syylliseksi 38-vuotiaan Francisco Moralesin ja 35-vuotiaan Maria Yanezin murhiin. Mies ampui heidät Oklahomassa.

George Ochoa pyysi viimeiseksi ateriakseen salamia, lihaa ja kinkkua sisältävän jättipizzan sekä ison lasillisen kylmää kokista. Mies teloitettiin tappavalla ruiskulla. The Daily Mail -sivuston mukaan kaksoismurhaajan viimeiset sanat olivat ”olen syytön”. Kukaan 38-vuotiaan murhaajan läheisistä ei ollut seuraamassa teloitusta.