Petra Nemcova tsunami-elokuvasta: ”Uskomattoman realistinen!”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Tsekkoslovakiassa syntynyt supermalli Petra Nemcova on menestyksekkäällä urallaan poseerannut seksikkäissä kuvissa monien lehtien sivuilla. Kaunotar loukkaantui vakavasti vuoden 2004 tsunamissa Thaimaan Khao Lakissa, jossa hänen miehensä menehtyi.

Nyt neitokainen on kertonut kokemuksistaan katastrofista. Nemcova on kertonut tsunamin tuhosta The Impossible -elokuvan ensi-illassa Los Angelesissa. Mallikaunotar menetti luonnonkatastrofissa valokuvaajasulhasensa Simon Atleen. Nemcovan mukaan The Impossible on ”uskomattoman realistinen” kuvaus tapahtuneesta.

– Elokuvalla oli ehdottomasti suuri vaikutus minuun… Elokuvan ensimmäinen puolisko on 90 prosenttisesti sitä, mitä olen itse käynyt läpi henkilökohtaisesti, Petra Nemcova kertoo elokuvasta Female First -julkaisulle.

Mallikaunotar on tehnyt tsunamin jälkeen paljon hyväntekeväisyystyötä muiden katastrofista selvinneiden auttamiseksi. Naomi Wattsin ja Ewan McGregorin tähdittämä The Impossible kertoo tsunamista niin ikään selvinneen Mara Belonin kamppailusta tsunamin jälkimainingeissa. Elokuvasta on yritetty tehdä mahdollisimman realistinen kertomus Belonin kokemuksista.

Nemcova loukkaantui vuoden 2004 katastrofissa vakavasti, mutta selvisi hengissä roikkumalla puussa kahdeksan tunnin ajan. Simon Atleen ruumis löydettiin vuoden kuluttua Sumatralta. Keväällä 2012 Petra kihlautui uuden miesystävänsä, näyttelijä Jamie Belmanin, kanssa. Nykyisin Nemcova juontaa A Model Life -nimistä televisio-ohjelmaa ja toimii esimerkiksi La Senza -alusvaatemerkin mallina.