Uudesta ravintolasta katastrofi – 167 ruokamyrkytystä!

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Ruokaa käsiteltäessä tulee tunnetusti olla erityisen tarkkana tilojen hygieenisyydessä ja säännösten noudattamisessa. Eräs amerikkalaisravintola mokasi kuitenkin pahasti jo heti avattuaan ovensa nälkäisille asiakkaille. Toilailuista seurasi nimittäin huimat 167 ruokamyrkytystapausta.

Wyomingissa sijaitseva Golden Corral -ravintola ehti olla avattuna ainoastaan kuusi viikkoa, mutta tänä aikana ravintolasta tehtiin lukemattomia ilmoituksia terveysviranomaisille. Ravintolasssa asioineilla on ilmennyt norovirustartunnalle tyypillisiä oireita, eli oksentelua ja ripulia, Daily Mail -lehti uutisoi. Kimpaantuneet asiakkaat ovat sittemmin avautuneet kammottavista ruokailukokemuksistaan internetin keskustelupalstoilla.

Golden Corral vastasi asiakkaiden palautteeseen sulkemalla vapaaehtoisesti ovensa päiväksi kattavan siivouksen ja desinfioinnin ajaksi. Viranomaisten mukaan ravintolalla ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin jynssätä koko toimitila tartuntojen hillitsemiseksi. Asiakkaiden mukaan ravintolassa on tarjoiltu raakaa lihaa ja kanaa.