Google Maps kuvasi laskeutuvan tuhokoneen Nevadassa

Digi · Stara.fi

Maailman suurin hakukonepalvelu Google julkaisi viime viikolla odotetun Maps-sovelluksensa Applen iPhone-laitteisiin, joista palvelu puuttui muutaman kuukauden ajan. Verkossa palvelu on kuitenkin toiminut koko ajan. Siihen liittyy karttojen lisäksi olennaisena myös hyvinkin tarkat ilmakuvat.

Tähän mennessä Google on joutunut poistamaan palvelustaan lukuisia kohteita, jotka ovat eri tahojen mielestä olleet uhka turvallisuudelle. Nyt tarkkasilmäinen käyttäjä on löytänyt Googlen tuoreista ilmakuvista yllätyksen, ilmeisesti General Atomics MQ-1 Predator -sotakoneen.

Kuva: Google Maps
Kuva: Google Maps

Yhdysvalloissa Nevadan autiomaassa sijaitsevassa Creech Air Force Base -tukikohdassa kuviin oli nimittäin tallentunut juuri laskeutumassa ollut miehittämätön lentokone, joita Yhdysvallat on käyttänyt viime aikoina aktiivisesti sotatantereilla ympäri maailman. Katso kuvat Google Mapsista tästä linkistä.