Sami Hedberg yllätti: ”En osaa kertoa vitsiä”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Huippusuosittu stand up -koomikko Sami Hedberg kiersi äskettäin Suomea loppuunmyydyillä keikoilla. Nyt turnee on jo ohi ja koomikko hyvin ansaitulla joululomalla. Stara tapasi Hedbergin kiertueen viimeisellä keikalla.

Jotkut koomikot asettavat itsensä rooliin ennen esitystään, mutta Hedbergin mukaan hän on arkielämässään lähes samanlainen kuin esiintymislavalla. Hän pitääkin itseään myös kaveriporukkansa hauskuuttajana. Varman esiintyjän mukaan hän pyrkii olemaan esiintymislavalla mahdollisimman lähellä omaa itseään.

– En tietenkään ole koko ajan niin hulvaton. Ihmisiähän tässä ollaan. Täällä v*tuttaa välillä kaikki, itse asiassa todella paljonkin. Lavalla tapahtuu sellainen, että unohtaa kaiken, kun on esiintymässä. Pyrin olemaan siellä lähellä omaa itseäni, koska juttuja on paljon helpompi kertoa omasta näkökulmasta.

– Lavalla vaan unohtaa kaiken. Vaikka mulla olis 45 asteen kuume ja toista jalkaa ei olisi, niin ne asiat vaan sivuuttaa. Lavaefekti on niin voimakas, kun ihmiset alkaa nauraa. Sitä tavallaan menee sellaiseen alter ego -lavamoodiin. Vaikka joku olisi jättänyt sinut edellisenä päivänä, niin silti vaan mennään lavalle ja näytellään, Sami Hedberg kertoi.

– Olen ehkä tilannekoomisesti kaveriporukan hauskin. Paineita luo sellaiset tilanteet, jos esimerkiksi kadulla ohikulkija pyytää minua kertomaan nopeasti vitsin. En osaa kertoa vitsiä. En ole vitsinkertoja, vaan stand up -koomikko. Ne ovat kaksi eri asiaa. Me kerrotaan tarinoita lavalla, mikä voi kestää jopa kymmenen minuuttia.