Victorian enkeli varoitti tyttöjä malliurasta: ”Ei ole oikea urapolku!”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Monet mallimaailman kuuluisuudet työskentelevät jossain vaiheessa uraansa Victoria’s Secret vaatemerkin mallina. Näin kävi myös amerikkalaiselle kaunottarelle, Cameron Russellille, joka on nähty sittemmin esimerkiksi Chanelin, Balmainin ja Oscar de la Rentan näytöksissä.

25-vuotias neitokainen on kuitenkin sitä mieltä, ettei nuorten tyttöjen kannattaisi seurata hänen jalanjäljissään ja yrittää päästä sisään mallimaailmaan. Cameron Russell kertoi aiheesta TED-konferenssissa Palm Springsissä. Tilaisuudessa hän kannusti kuulijoita hakeutumaan erilaisiin työtehtäviin.

– Haluan sanoa näille tytöille, että miksi tämä ura? Tehän voitte olla mitä tahansa. Voitte olla Yhdysvaltain presidentti, seuraavan internetin keksijä tai maailman ensimmäinen ninja-sydänkirurgi-runoilija. Malliksi pyrkiminen on upeaa, mutta se ei ole urapolku, kertoi Cameron Russell kuulijoille Daily Mail -sivuston mukaan.

Cameron Russell kirjoitti 16-vuotiaana sopimuksen Ford-mallitoimiston kanssa vuonna 2004. Hän on sittemmin esiintynyt Calvin Kleinin, Armanin ja Yves Saint Laurentin kampanjoissa sekä Yhdysvaltain, Italian ja Pariisin Vogue-lehtien kuvissa.