Bernie Ecclestone hakattiin – tekijöille 53 vuoden vankeustuomio

Ohhoh! · Neea Jokinen

Formula 1 -sarjan hallinnollisella johtajalla Bernie Ecclestonella on miljardien dollareiden omaisuus. Viime vuonna Forbes-lehti nimesi hänet Britannian neljänneksi rikkaimmaksi henkilöksi. Ecclestonen tyttäret Tamara ja Petra ovat olleet isäänsä enemmän viihdeotsikoissa.

Nyt erään varasjoukon uutisoidaan saaneen kymmenien vuosien tuomion, koska he muun muassa ryöstivät ja pahoinpitelivät 82-vuotiaan Bernie Ecclestonen vuonna 2010. Rikolliset hyökkäsivät bisnesmiehen kimppuun hänen kotinsa edustalla ja ryöstivät tältä 320.000 dollarin, eli 257.000 euron, arvoiset korut.

Ecclestonen pari vuotta sitten ryöstäneet miehet ovat 47-vuotias Gulam Gani, 34-vuotias Nicholas Lewis ja 30-vuotias Shaun Wallace. Contact Music -sivuston mukaan ryöstäjiä ei tuomittu ryöstön jälkeen vankilaan, koska poliiseilla ei ollut tarpeeksi todisteita.

Kolmikko joutuu kuitenkin nyt loppuelämäkseen vankilaan, sillä tuomari Martin Beddoe tuomitsit heidät 53 vuodeksi vankilaan. Poliisien mukaan yli 30 ökyrikkaan kimppuun viime vuosien aikana hyökänneet miehet ovat ”paatuneita rikollisia”. Heidät tuomittiin vankilaan Southwark Crownin tuomioistuimessa lukuisista rikoksista.