Poliisit mokasivat nolosti – pyysivät anteeksi hiphop-legendan perheeltä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tupac Shakurin ja Notorious B.I.G:n murhat kuuluvat hiphop-maailman tunnetuimpiin selvittämättömiin murhiin. Jälkimmäisestä tapauksesta on vielä vuosienkin tauon jälkeen ilmestynyt julkisuuteen lisätietoja, joiden perusteella tapauksen ratkeaminen saattaa olla hieman lähempänä.

Paremmin Notorious B.I.G. -taiteilijanimellään tunnetun Christopher Wallacen perhe ei kuitenkaan ole innoissaan siitä, että Los Angelesin poliisilaitos LAPD julkisti äskettäin räppärin ruumiinavaukseen liittyviä pöytäkirjoja ilmoittamatta asiasta heille etukäteen.

Perhe kritisoi poliisilaitosta siitä, että yksi tunnetuimmista murhista on edelleen selvittämättä. Nyt poliisin edustajat ovat pyytäneet virhettään anteeksi ja todenneet, ettei tähden perheelle ilmoitettu ruumiinavausraportin julkistamisesta ajoissa ”hallinnollisen virheen” vuoksi.

– Rikosetsivämme puhuivat Wallacen perheen kanssa henkilökohtaisesti. He pyysivät heiltä anteeksi sitä, etteivät ilmoittaneet raportin julkistuksesta etukäteen. Tämän tapauksen ratkaiseminen on ollut meille erittäin haastavaa. Toivomme mahdollisten silminnäkijöiden tai muiden tapauksesta lisää tietävien astuvan esiin, ja antavan meille johtolankoja rikoksen selvittämiseksi, LAPD:n murhayksikön päällikkö Billy Hayes kommentoi.

Christopher Wallacen 23-sivuinen ruumiinavauspöytäkirja oli salainen yli 15 vuoden ajan, mutta se julkistettiin viime viikolla. Huffington Post -lehden mukaan ruumiinavausraportista kävi ilmi räppärin sydämeen, vasemmanpuoleiseen keuhkoon ja paksusuoleen osuneiden luotien johtaneen hänen kuolemaansa. Notorious B.I.G.:tä ammuttiin neljä kertaa hänen poistuttuaan musiikkiteollisuuden gaalajuhlista maaliskuussa 1997.

Tunnetun teorian mukaan tapauksen taustalla olisivat korruptoituneet poliisit. Kuollessaan Christopher Wallace oli Tupac Shakurin ohella yksi maailman suosituimmista hiphop-tähdistä. Hänen murhansa on alusta saakka epäilty liittyneen Yhdysvaltojen itä- ja länsirannikon hiphop-joukkioiden välienselvittelyyn.