Tutkimus paljasti: Ei-toivottuja joululahjoja annettiin miljardeilla euroilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kuluvan viikon maanantaina vietettynä jouluaattona miljoonat suomalaisetkin saivat jälleen joululahjoja, joista osa oli ikävä kyllä ei-toivottuja tuotteita. Nyt Britanniassa on tutkittu minkä arvosta maassa jaetaan ei-toivottuja joululahjoja vuosittain, ja tulos oli yllätys.

Yleisimmät ei-toivotut lahjat ovat selvityksen mukaan vaatteita ja kauneustuotteita. Keskimäärin jokainen aikuinen saa jouluna kaksi lahjaa, joita hän ei olisi halunnut saada. Yleisimmin ei-toivottuja lahjoja saadaan ystäviltä ja omalta äidiltä, ja keskimäärin yksi lahjoista päätyy heti lopullisesti kaapin pohjalle.

Gumtree.com -palvelun tekemän kyselyn mukaan yhteensä Britanniassa jaettiin tänä jouluna noin 2,5 miljardin euron arvosta tällaisia lahjoja. Näin ollen jokainen aikuinen saa keskimäärin 43,50 punnan eli noin 50 euron edestä ”vääriä” joululahjoja. Hieman yllättäen anopin antamista lahjoista vain yhdeksän prosenttia on ei-toivottuja, kun oman äidin antamista lahjoista sellaisia on peräti 19 prosenttia.