Fifty Shades of Grey mullisti miljoonien ihmisten seksielämän

Lifestyle Viihdeuutiset · Stara.fi

E.L. Jamesin kynästä syntynyt Fifty Shades of Grey -kirja on kuluneen vuoden aikana saavuttanut huiman menestyksen ympäri maailmaa. Kerroimme pari viikkoa sitten kuinka erään tutkimuksen mukaan kyseisen kolmiosaisen kirjasarjan vaikutus on ulottunut selvästi pariskuntien seksielämään.

Maailmanlaajuisen kyselyn mukaan kirjan ansiosta naisista on tullut dominoivampia makuuhuoneessa ja seksisessiot kestävät nykyään pariskunnilla pidempään. Lisäksi parit ovat lisänneet seikkailullisia yksityiskohtia rakasteluunsa. Nyt toinen tutkimus on vahvistanut kirjan huikeat vaikutukset miljoonien ihmisten seksielämään.

Aikuisten tuotteita myydän Lovehoneyn tutkimuksen tulos kertoo, että kirjan lukeneista peräti 73 prosenttia on sitä mieltä, että heidän seksielämänsä on parantunut kirjan ansiosta. 55 prosenttia vastanneista on kirjan jälkeen entistä valmiimpi kokeilemaan uusia juttuja ja 22 prosenttia sai kirjasta lisää itseluottamusta seksiin.

Vastanneista 1.000 henkilöstä vain 16 prosenttia kertoi seksielämänsä pysyneen samanlaisena ja 11 prosenttia kertoi sen huonontuneen. Oli kirjan vaikutusta tai ei, 53 prosenttia vastanneista uskoi harrastavansa vuonna 2013 enemmän seksiä kuin tänä vuonna.