Nainen, tiesitkö tämän? Näin kauan aikaa kulutat hiuksiisi

Lifestyle · Neea Jokinen

Moni parisuhteessa elävä mies on varmasti tottunut odottelemaan kylpyhuoneessa itseään ehostavaa naista esimerkiksi ennen juhlailtaa. Hiusten föönaaminen, kihartaminen tai suoristaminen vievät etenkin pitkähiuksisilla neidoilla melko kauan aikaa.

Nyt kampaamotuotteita välittävä Fabriah-sivusto on teettänyt tutkimuksen siitä, kuinka kauan naisille menee aikaa hiustensa laittamiseen. Tutkimukseen osallistui yli 500 naista, joilta kysyttiin muun muassa heidän hiusmuotoilutapojaan. Lisäksi naiset kertoivat, kuinka kauan he kuluttavat aikaa hiustensa pesuun ja harjaamiseen.

Tutkimuksen mukaan keskivertonainen kuluttaa noin kymmenen päivää vuodessa hiustensa laittamiseen. Tutkimukseen osallistuneiden naisten mukaan he käyttävät päivässä noin kymmenen minuuttia hiuskuontalonsa pesemiseen shampoolla ja hoitoaineella.

Naiset käyttävät 15 minuuttia hiustensa kuivaamiseen ja toiset 15 minuuttia suortuviensa kihartamiseen tai suoristamiseen. Hiusten laittamiseen kuluukin nopeasti yli 40 minuuttia. Puolet kyselyyn vastanneista paljasti kuluttavansa jopa 1,5 tuntia hiustensa laittamiseen, jos tiedossa on bileilta.

12 prosenttia tutkimukseen osallistuneista kertoi huolehtivansa hiuksistaan vain harjaamalla ne kerran päivässä – yleensä aamuisin. Viisi prosenttia naisista myönsi, etteivät he juurikaan hoida hiuksiaan tai jaksa harjata haivenistoaan. Aiemmin tänä vuonna eräs hiustutkimus paljasti, että 12 prosenttia naisista on peruuttanut treffit, koska he ovat kärsineet ”huonosta hiuspäivästä”.

– Monet ihmiset pesevät hiuksensa päivittäin, kun taas jotkut antavat hiustensa rasvoittuvan jopa päivien ajan ennen pesua. Hyvän shampoon ja hoitoaineen käyttäminen on tärkeää, jotta hiukset pysyvät kiiltävinä ja hyväkuntoisina, sivuston edustaja kommentoi tutkimuksen yhteydessä.