Hampurilaisravintolan työntekijä antoi liikaa suklaamuruja – sai potkut

Ohhoh! · Neea Jokinen

Maailmalla tulee aika ajoin ilmi erikoisia työpaikalla sattuneita tapauksia, joissa työnantaja on esimerkiksi antanut alaiselleen potkut lähes järjettömän syyn takia. Nyt eräs potkut saanut työntekijä on voittanut oikeustaiston entistä työpaikkaansa vastaan.

McDonald’s-pikaruokalassa työskennellyt 19-vuotias teinityttö Sarah Finch joutui taannoin otsikoihin asiattomien potkujensa takia. Finch sai nimittäin potkut työpaikaltaan, koska hän ripotteli liikaa suklaamuruja McFlurry-jäätelöannokseen. Pomot muun muassa väittivät teinitytön varastaneen ruokaa, koska hän laittoi kollegansa jätskiin normaalia enemmän suklaata.

Teinitytön mukaan hänen työkaverinsa oli ostanut jälkiruoan, jonka hän teki ystävälleen. Kollega pyysi Finchiä tekemään jäätelöannoksesta herkullisen, joten teinityttö lisäsi hieman normaalia enemmän suklaamuruja vaniljajäätelön päälle.

Työnantaja sai tietää Sarah Finchin toimista ja antoi 1,5 vuoden ajan ravintolassa työtä tehneelle tytölle potkut. Teini päätti valittaa asiattomista ja törkeistä potkuistaan viranomaisille. Lopulta Finch sai 3.000 punnan, eli 3.800 euron, korvauksen potkuistaan.

– Minua syytettiin ruoan varastamisesta. Suklaamäärien ripottelemiseen ei ole annettu mitään tiettyjä sääntöjä. Ne vaihtelevat aina, Sarah Finch kommentoi Female First -sivuston mukaan.