Elokuvissa hämmentäviä tilanteita – näin ei tapahdu tosielämässä

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Moni tietää sanonnan aina ei käy niin kuin elokuvissa. Jotkut naiset saattavat luoda mielikuvia valkoisesta prinssistä, joka noutaa heidät limusiinillaan uuteen elämään Pretty Woman -elokuvan lailla paloportaiden luota. Elokuvissa nähdään kuitenkin sellaisia asioita, joita nähdään hyvin harvoin tosielämässä.

Nyt Glamour-sivusto on koonnut yhteen elokuvissa nähtyjä asioita, jotka eivät kuulu arkipäivään todellisessa elämässä. Elokuvissa nähdään jatkuvasti kohtauksia, joissa puhutaan puhelimeen. Roolihahmot eivät kuitenkaan lähes koskaan tervehdi soittajaa, vaan siirtyvät suoraan asiaan. Puhelukohtauksen päätteeksi roolihahmo sulkee puhelimen sanomatta hyvästelyjä.

Tosielämässä puhelun lopettaminen ilman tervehdystä voi luoda puhujasta törkeän kuvan. Soittaja saattaa ajatella, että vastaaja paiskasi luurin kiinni. Elokuvissa nähdään myös kliseisiä hääkohtauksia, joihin kovin moni ei ole kuitenkaan törmännyt normaalissa elämässä.

Elokuvissa morsiamen kukkakimpun heittäminen ja sen kiinniottaminen tehdään näyttävällä tavalla. Joissakin kohtauksissa nähdään esimerkiksi, kuinka kaksi naista ajautuvat rajuun tappeluun saadakseen onnenkimpun kätösiinsä. Tosielämän häissä kukkakimpusta aiheutuneita riitoja tapahtuu aniharvoin.

Arkielämässä rantapäivästä nauttivat ihmiset tuskin kihartavat hiuksiaan tuntikausia ennen auringonottoa. Elokuvissa rusketusrajojaan vahvistavat roolihahmot puolestaan nähdään upeissa kampauksissa ja meikeissä eli täydessä tällingissä. Elokuvissa melko tavallista työtä tekevät ihmiset asuvat yksin pilvenpiirtäjien kattohuoneistoissa superkalliilla asuinalueella. Tosielämässä vain lottovoittajat tai ökyrikkaat voivat hankkia miljoonien arvoisen luksusasunnon ja maksaa talouteen liittyviä kuluja.

Elokuvissa nähdään myös uskomattomia työtapahtumia, joita sattuu vain harvan kohdalle tosielämässä. Valkokankaalla nuoret opiskelijatytöt saavat pian valmistumisensa jälkeen arvostetun työn ja ylennyksen – tietysti huikeine palkankorotuksineen. Normaalissa elämässä moinen eteneminen työelämässä tapahtuu yleensä vasta vuosia kestäneen aherruksen tuloksena.