Ennennäkemätön valokuva: Tältä prinsessa Diana näytti teini-ikäisenä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Prinsessa Dianan kuolemasta tuli viime vuonna kuluneeksi 15 vuotta. Auto-onnettomuudessa traagisesti kuollut Walesin prinsessa pysyy edelleen ihmisten muistoissa, ja hän päätyy toisinaan vieläkin lehtien otsikoihin.

Nyt ennennäkemätön valokuva Dianasta aiotaan myydä Yhdysvaltain New Hampshiressä sijaitsevan RR Auctions -huutokaupan toimesta. Valokuvassa Diana nähdään vasta teini-ikäisenä ennen Prinssi Charlesin tapaamista, rentoutumassa hiihtolomalla tuntemattoman miespuolisen ystävän seurassa. Kuvan ottajan henkilöllisyys ei ole tiedossa, mutta kuva myytiin Daily Mirror -lehdelle helmikuussa 1981, kaksi päivää sen jälkeen kun Dianan ja prinssi Charlesin kihlaus julkistettiin.

Kuva: RR Auctions
Kuva

Lehti päätti kuitenkin jättää kuvan tuolloin julkaisematta. Valokuva pysytteli lehden varastossa, kunnes historiallisesti merkittäviä valokuvia arkistoiva Yhdysvaltalainen Caren Archive osti sen seitsemän vuotta sitten. Daily Mail -lehden mukaan Caren Archiven omistaja Eric Caren uskoo, ettei kuvaa julkaistu, sillä kuva Dianasta toisen miehen kanssa olisi sotinut vastaan tapaa, millä kuninkaallinen perhe halusi hänet esittää – siitäkin huolimatta, että varsin viaton kuva on otettu ennen kuin hän tapasi prinssi Charlesin.

– Dianan ja Charlesin välinen ”satu” oli tuolloin vielä vahingoittumaton, Eric Craven totesi.

Valokuvam arvioitaisiin normaalisti olevan noin 925 euron arvoinen. Kuvaan kirjoitetun ”ei julkaistavaksi” -merkinnän vuoksi kuvan lopullisen myyntihinnan uskotaan kuitenkin olevan huomattavasti suurempi. Valokuva tullaan huutokauppaamaan internetissä 17. ja 25. tammikuuta välisenä aikana.